In Memoriam

Chretien Martens

        

 

Allen die Chris gekend hebben waren het er over eens dat hij paste in het heropgerichte Negende waar een nieuwe wind waaide en waar de structuren tussen de verschillende categorieën konden overbrugd worden door samenspraak en overleg. Chris voelde zich daar thuis en kon met iedereen door eenzelfde deur. Zijn kijk op het leven en zijn droge humor hielpen hem om eventuele problemen uit een andere hoek te bekijken en ze op te lossen. Wij zullen hem steeds in gedachten houden als een goed mens en een gerespecteerd officier.

Romain 

Enkele woordjes van vroegere collega's :

 Chris was een gedenkwaardig officier van het Negende.  Altijd was hij goed gezind en vol humor.  Ik herinner mij hem als een uitermate
vrolijk en positief mens, hij zal me zo altijd bijblijven.

Albert De Wint

 Chrétien was een aangename mens om mee samen te werken , steeds bereid om kennis en ervaring te delen, als mens was hij een voorbeeld voor collega’s en vrienden.

Marc De Baerdemaeker

 Als ik in 1979 terugkeerde als jonge Olt in het “Negende” bij de Cie MSL stond Chris als eerste klaar om mij  met raad en daad bij te staan. Als infanterist een peloton MSL onder uw hoede krijgen was niet evident. Doch Chris stond daar als meer ervaren collega paraat om me door dit nieuwe avontuur te loodsen. Zowel professioneel als in onze vrije tijd ( lees vele uren in de Mess en Bar...) werd hij een echte vriend en hebben we ons meermaals krom moet leggen van ‘t lachen met zijn zo gekende droge humor. Ook zijn gevoel voor rechtvaardigheid was enorm. Hij sprong steeds in de bres bij onze oversten wanneer het eens minder goed ging in het peloton. Samen zijn we gaan springen in Schaffen en behaalden we fier ons Para-B brevet. Het kot was te klein als we weer aankwamen in het Negende. Na beiden het leger te hebben verlaten bleven we contact houden.

Ik zal hem missen, hij was een toffe kerel uit het juiste hout gesneden – velen kunnen er een voorbeeld aan nemen. Rust in vrede maat !

Lucas Vandekerckhove.