In Memoriam

Eric Bonte

        

 

Wij hadden het genoegen een viertal jaren samen op te trekken bij het Negende, als Comd en 2 Comd . Eric was een rijzige adjunct die erin slaagde bij de Infanterie een deur te openen naar de collega’s van het Pantserwapen , met klare blik hem eigen en met luide stem waar nodig .
Hij vond tevens een merkwaardig evenwicht tussen het privé leven en de beroepsbezigheden . Ons blijft een fijne herinnering !    (F.Palmans)


Majoor Bonte, was een voorbeeld voor de jonge officieren , steeds bereid om ons bij te staan en op een correcte wijze feed back te geven.
Het was dan ook iemand naar wie we als mens opkeken , ik zal hem in mijn herinnering houden als een toffe mens! (Marc de Baerdemaeker)

Ook al is het lang geleden dat ik als reserve officier heb gediend in het 9e. De Maj Bonte is iemand die je niet snel vergeet. Een statig militair die zéér nauwgezet en correct functioneerde. Maj Bonte was altijdpiekfijn uitgedost, tot en met handschoenen, als hij de kazerne met lange passen binnenschreed. Als officier was hij duidelijk en liet hij geen ruimte voor verkeerde interpretaties. Een probleem pakte hij onmiddellijk aan met een grote zin voor verantwoordelijkheid en met bedachtzaamheid. Als hij sprak werd er geluisterd, want hij had een sonore bariton en over zijn mening was nagedacht. Hij had het talent om op correcte wijze leiding te geven. Dat getuigt van een grote persoonlijkheid. Maj Bonte was iemand waar men kon op rekenen. Na mijn legerdienst heb ik nog vaak aan het 9e gedacht en aan de vele ervaringen die ik daar heb mogen opdoen. Maj Bonte was een mens en een militair die me heeft geïnspireerd, tot na mijn dienstijd. Het was een voorrecht om hem te hebben gekend.
(
Albert De Wint)