In Memoriam

Frank Dehuysser

        

 

Frank Dehuysser was bij het 9Li werkzaam als “Kanonnier JPK”. Hij was een JPK-er in hart en nieren en steeds in de weer om zichzelf te perfectioneren in zijn job.

"Panzer", zoals hij bekend stond bij zijn toenmalige collega's en vrienden in het Pl en de Cie, was altijd bereid om te helpen met raad en daad. Hij was een stille werker en een toffe team-player. Frank was geen man van woorden, maar van daden… zowel op zijn werk als voor zijn dierbaren.

Wie hem goed kende wist zijn levensvreugde en optimisme enorm te waarderen, alsook zijn droge en bij momenten soms surrealistische zin voor humor. Hij kon zich laten gaan op de tonen van stevige muziek, maar voerde even graag een gezellig, diepgaand gesprek over de wereldproblemen en de dagdagelijkse dingen des levens.

 Hij nam dienst in het leger in 1979 en vervoegde het 9Li in December 1980.

Nam in 1985 deel aan de Chal met het Pl Van Meirvenne, ze werden tweede na 8 Linie en muteerde op 10 Jan 1986, samen met de helft van de Cie, naar het 5Li.

Verliet Defensie in1990 om aan de slag te gaan als vrachtwagenchauffeur. Zware arbeid, die hij wederom met hart en ziel uitvoerde. 

Hij overleed plotseling en veel te vroeg op 21/7/2017 op amper 55-jarige leeftijd... 

Frank was een heel goed mens. Het is een voorrecht hem gekend te hebben. 

Tekst :  Alex Van Meirvenne