In Memoriam

Pierre Bressinck

        

Pierre was bij het Negende vanaf de heroprichting in 1975 en bleef er tot de ontbinding in 1992. Jarenlang was hij de trouwe chauffeur van Cdt Paepe met wie hij nu en dan wel eens in de kling ging! Hij was ook nog tewerk gesteld in de Sec Tr waar hij vooral specialist morse was. Ook in de supply was hij aktief, Pierre was dus werkelijk een allround-man en een ECHTE 9 Linieër. We mogen gerust zeggen dat het Negende zijn tweede thuis was!

Na de ontbinding deed hij mutatie naar de Belgische Verbindingsdienst , eerst te Weiden en later te Bergisch-Gladbach om zijn carrière te beeindigen in Evere van waaruit hij op rust ging, rust die hem slechts Vijf luttele jaren gegund was.

 Wat velen onder ons niet wisten was dat Pierre een verwoed Square-danser was en daarvoor aangesloten was bij een Club in Keulen.
Hieronder het overlijdensbericht dat deze club aan hem wijdde.

 
 

Mit großer Bestürzung haben die Crowns & Flames erfahren, dass am 11.09.2014 Pierre Bressinck nach schwerer Krankheit verstorben ist. Wir trauern um ein langjähriges Mitglied. Er hat als Tänzer unseren Verein viele Jahre mit geprägt und war regelmässiger Teilnehmer unserer Clubabende. Mit Charme und Humor hat er sich besonders auch immer wieder um den Tänzernachwuchs gekümmert und ihm das Einleben in die Square-Dance-Szene leicht gemacht.

Wir beklagen einen schmerzhaften Verlust für unseren Verein und die Square-Dance-Welt. Unsere Gedanken weilen bei seinen Lieben, denen wir alle Kraft für diese schwere Zeit wünschen.

Pierre wird uns immer unvergesslich bleiben.